19 Mayıs 2010 Çarşamba

Aşırı Gürültülü ve İnanılmaz Yakın (Jonathan Safran Foer)

11 Eylül'de babasını kaybeden Oskar, birkaç sene sonra mavi bir vazonun içinde bir anahtar bulur... Anahtar babasına aittir ait olmasına da, New York şehrindeki 162 milyon kilitten hangisini açmaktadır?

Aşırı Gürültülü ve İnanılmaz Yakın, kayıplara, arayışlara, insan ilişkilerine, yalnızlığa, kalabalıklara, acıya ve coşkuya, içinde yaşadığımız şehirlerin labirentlerine, asla adresine ulaşamayan mektuplara, gece yarısı anlatılan masallara, rüyalara ve gerçeklere, söylenen ve asla söylenememiş sözlere dair çarpıcı, eğlenceli, sürprizli ve birazcık da sihirli bir roman.


(arka kapaktan alıntı)

Kitabı okumaya başladığımda içime düşen benzerlik duygusundan dolayı - The Curious Incident of the Dog in the Night Time - babasını arayan "sorunlu" çocuk karakterine ısınamadım. Fakat söylemek zorundayım ki bu kitap adamı kahır sahibi yapar. Öyle cümleler var ki yüreğinize işliyor, ağlamamak için otobüste dudağınızı ısırıyorsunuz. Baş kahramana defalarca sarılmak istemeniz, ona, "hayat aslında öyle değil şöyle," demek istemeniz ise cabası. Foer amca şu dakikadan sonra kussa alır okurum. Bu arada çevirisi ve tahsis işi çok titiz yapılmış, imrendim.

Eren.

0 yorum:

Yorum Gönder