27 Mayıs 2010 Perşembe

Yemin (Frank Peretti)

Geceleri, bilinen bütün hayvanlardan çok daha tehlikeli olan bir yırtıcı hayvan, insanların bedenlerini ve ruhlarını istemeye başlıyor. En son kurban, doğa fotoğrafçısı Cliff Benson, dağlarda kamp yaparken vahşice öldürülüyor. Şerif Les Collins, izleyebileceği küçük bir kanıta rağmen, davayı kapatıyor ve suçu vahşi bir ayıya atıyor... Tıpkı Hyde River'da yıllardır süregelen diğer esrarengiz ölümlere ve ortadan kayboluşlara yapıldığı gibi.

Fakat vahşi yaşam biyologu Steve Benson, kardeşinin ölümünü bir sır olarak kabul etmeyi reddediyor. Şerif'in, Hyde River'da büyümüş olan ve kasabanın en güçlü adamının, cinayetin delilini saklamak için bir komplo düzenlendiğinden şüphelenen, kumral saçlı yardımcısı Tracy Ellis'le birlikte bir araştırmaya girişiyor.
(arka kapaktan alıntı.)

Uzun, upuzun bir kitap bu. Bir türlü akmamakta ısrar eden sayfaların arkasında "inançsızlık sizi felakete götürür," gibisinden nefis bir anafikir uzanıyor. İffet ve o giderse başımıza gelecekler Chuck Norris filmlerine özgü bir bakışla betimlemelere boğularak üzerinize boca ediliyor. Hatta basbaya bir Hristiyanlık reklamı da söz konusu kitapta. Bunları görmezden gelebilirim, aksiyon olsun, adrenalin olsun ama illa olsun diyorsanız kitap tam size göre.

Eren.

0 yorum:

Yorum Gönder