12 Nisan 2010 Pazartesi

GENESIS (Bernard Beckett)

Anax, tarihini bildiğini sanıyordu. Bilmek zorundaydı. Üç Sorgucu karşısındaydı ve dört saatlik zorlu sınavı henüz başlamıştı. Anax, tüm eğitimine karşın, ona öğretilen tarihin tüm öyküyü anlatmadığını keşfetmek üzereydi...

Felsefi sorgulamaların teknoloji ile dramatik olarak çakıştığı ve insan olmanın ne anlama geldiğinin tartışmaya açıldığı bir gelecekte geçen, büyüleyici bir yaratıcılığa sahip kışkırtıcı bir kitabı keşfetmek üzeresiniz.

(Arka kapaktan alıntı.)



Kendi adıma kitaba bayıldığımı söylemeliyim. Kısa ama öz olan hikayede, tek bir gereksiz sayfa yok gibi, yazar derdini ve yarattığı evreni öyle öz bir şekilde veriyor ki sanırım başarısının büyük kısmını buna borçlu. Kolayca nefret edebileceğiniz kapağı görmezden gelip başkahramana ve onun Akademi karşısındaki sınavına giriyorsunuz. Biraz felsefe, bolca gerilimle bilmediğiniz bir gelecekte yolunuzu bulmaya çalışıyorsunuz. Olan bitenin kahramanın sorgusu esnasında anlatılması birazcık hikayeye kaptırmada sorun yaratsa da bir süre sonra alışıyorsunuz. Kitabın ters köşeye yatıran sonu ise herkesi şaşırtacaktır - geldiğini tahmin etsem bile oldukça sarsıcıydı.
Okuması rahat, zihin açıcı bir beyin jimnastiği oldu benim için, dilerim siz de hoşlanırsınız.

Eren.

0 yorum:

Yorum Gönder