14 Nisan 2010 Çarşamba

Ve İşimiz Bitti (Joshua Ferris)

Chicago’nun göbeğinde prestijli bir reklam ajansı ve ajansın ilk bakışta sıradan görünen çalışanları… Ve monoton iş hayatının gerisinde yatan, patlamaya hazır onlarca bombanın fitili, ekonomik krizle başlayan işten çıkarmalarla birdenbire çekiliyor. Olacaklara hazır mısınız?

Ve İşimiz Bitti, işleri başlamadan bitmiş olanların, işleri bitik olup da bu gerçek karşısında çaresiz kalanların ve gerçekte neler olup bittiğinin farkında olamayanların, ekonomik çarklara sıkışıp kalanların, hafta sonlarını sabırsızlıkla bekleyenlerin, öğle aralarında oyalananların, ne olursa olsun koltuğunu elden bırakmayanların, hafta içi sabahları dehşet içinde uyanıp akşamları ofisten kaçarcasına çıkanların ve hayat akıp giderken hayatı pahasına işyerinde ömür tüketenlerin romanı…

(Arka kapaktan alıntı.)


Her işyerinin biraz tuhaf, biraz kalabalık ve gerçekten patlamaya hazır bir bomba olduğunu anlatıyor kitap. Günlük hayatın içinde sırıtmayan diyalogların ve karakterlerin 'içimizden biri' mantığının dışında, bir araya geldiğinde sınırı geçen insanları anlatmak için kullanılması ve bunu böyle kıvrak bir dil vasıtasıyla yapması yazara sarılma isteğimin sebebidir. Çok şey olan ama aslında hiçbir şey olan kitabın karakterlerini özlemeyeceğim dersem yalan söylemiş olurum. Çalışma hayatındaki normal görünen her türlü saçmalığa kıl olanlara itinayla öneriyorum.

Eren.

0 yorum:

Yorum Gönder